Info STVV

 

STVV_Genk_007
Beste supportersclubs,

Gisteren is er een bijkomend overleg geweest met verantwoordelijken van KRC Genk en STVV en zijn volgende maatregelen afgesproken.

Belangrijk wijziging op de vorige mail van mij : is de afspraak dat er geen enkele rugzak, handtas of bagage wordt toegelaten!

Tijdens de Organisational Meeting met de Match Delegate zal gevraagd worden aan de scheidsrechter om de wedstrijd te onderbreken bij de 1ste vuurpijl die op het veld wordt gegooid. En vanaf dat moment de 3-stappenprocedure toe te passen.

Verbaal geweld (spreekkoren) en wanordelijkheden buiten het speelveld in het PROFVOETBAL

Hier moet de scheidsrechter in meerdere fasen optreden:

Fase 1:

  • hij roept beide kapiteins en deelt hen mede dat hij de intentie heeft een omroep te laten doen via de stadionomroeper en hij vraagt hun medewerking om de supporters tot kalmte aan te manen.
  • hij vraagt de terreinafgevaardigde een 1ste omroep te doen via de stadionomroeper. De terreinafgevaardigde informeert onmiddellijk de veiligheidsverantwoordelijke.

Fase 2:

  • indien de houding van het publiek niet verbetert, onderbreekt hij de wedstrijd en vraagt de spelers tijdelijk naar de kleedkamers te gaan.
  • hij vraagt de terreinafgevaardigde een 2de omroep te doen via de stadionomroeper. De terreinafgevaardigde informeert onmiddellijk de veiligheidsverantwoordelijke.
  • hij hervat het spel na een betekenisvolle onderbreking (duur overeenkomstig de reglementaire wachttijden).

Fase 3:

  • hij moet de wedstrijd definitief staken indien tijdens de onderbreking de houding van het publiek niet verbetert of indien, nadat de rust was weergekeerd, de houding van het publiek terug verslechtert.

 Zoals reeds vermeld zullen er geen banners spandoeken toegelaten worden.

Graag willen we jullie vragen en rekenen op het gezond verstand van alle Genkse supporters, gooi aub niet met vuurpijlen of bengaals vuur op het veld.

Laat ons er een sportieve derby van maken en onze jongens pakken de 3 punten mee naar Genk.