Algemene vergadering OSV 24 juli 2018

37710760_2218234408243912_7991150519542349824_n

Algemene vergadering OSV 

Datum: 24 juli 2018

Op vraag van beide partijen, OSV en KRC Genk hebben is er een algemene vergadering ingelegd.

Op deze vergadering zijn aanwezig:

 • Croonen Peter, voorzitter KRC Genk
 • Gerits Erik, Algemeen Directeur KRC Genk
 • De Condé Dimitri, Sportief directeur KRC Genk
 • Clement Philippe, trainer KRC Genk
 • Reynders Roland, Raad van beheer-supporterszaken
 • Afvaardigingen van de supportersverenigingen en leden van de werkgroepen
 1. 12de man

Philippe Clement benadrukt het belang van de 12de man, je kan samen een ploeg doen groeien. De wedstrijden tegen Standard in de PO en de finale voor het Europese ticket werden als voorbeeld gebruikt. In deze wedstrijden zat het volk er korter op en duwde het publiek de ploeg mee vooruit. De coach (en De Condé) stelden ook de open vraag hoe zij als club de sfeer tussen de supporters en spelers nog beter kon maken om er zo weer terug vuur in te krijgen.

Een nieuwigheid die hier in kadert en voor de eerste maal toegepast voor de wedstrijd tegen Olympiakos, is dat de kapitein samen met de spelers van Genk net voor ze terug de kleedkamer ingaan nog een groet brengen naar onze supporters.  Samen met de kapitein en de hele ploeg zullen ze voor de match het publiek al een groet komen brengen om zo de 12de man nog meer klaar te maken en aan te vuren om er vanaf de eerste minuut voor te gaan. 

Dimitri De Condé ziet het net hetzelfde en vraagt ook om de steun van iedereen.

Erik Gerits doet een oproep naar iedereen om het stadion terug vol te krijgen, als iedereen eens  rondkijkt en rondvraagt waarom zijn vriend of familielid geen abo niet meer neemt, laat dit horen aan de club, ze willen terug het stadion vol krijgen. Bij praktische/financiële problemen wilt de club meedenken naar een oplossing. Hij vraagt uitdrukkelijk om in zulke gevallen de club te contacteren.

Het stadion moet terug een hel worden voor elke tegenstander.

 1. Sportieve

Mening voorzitter

Peter Croonen maakt een balans van vorig seizoen en kan vanaf januari tevreden zijn over het resultaat.

 • Play-off 1 werd behaald,
 • Bekerfinale, jammer genoeg verloren in Siberische omstandigheden,
 • Goede play-offs gespeeld.

De transfers die gedaan zijn, kunnen al vanaf de eerste speeldag ingezet worden. Het huiswerk is klaar, de voorbereiding was zeer positief en men hoopt op een goede start. De ambitie is iets voorzichtiger dit jaar, ze willen play-off 1 halen en zich kwalificeren voor de Europa league.

Transfers

KRC Genk heeft het kleinste budget van de grote clubs, Anderlecht,Gent,Standard en Brugge steken ver boven het budget van KRC uit.

Dit wil zeggen dat men elk jaar ook de nodige spelers moet verkopen om rond te komen.

Inkomende transfers

John Lucumi 20 jaar centrale verdediger

Hij moet de vervanger van Colley worden, groot, sterk aan de bal en een goede crossbal. Ook live gescout in april. 

Zinho Gano 25 jaar aanvaller 

Is gekend bij de trainer, heeft vorig seizoen een ongelukkige passage gehad in Oostende waar de trainer weinig in hem vertrouwde. Scoorde desondanks 11 doelpunten voor Oostende vorig seizoen.

Vladimir Screciu 18 jaar verdediger

Is zeer wendbaar en tweevoetig, bruikbaar op verschillende posities.

Paintsil Joseph 20 jaar middenveld

Is zeer snel en werd gevolgd door half Europa, ze hebben veel vertrouwen in hem en hopen dat hij snel doorbreekt (tot misschien wel de revelatie van de competitie). Genk was hier een hele resem andere clubs te snel af.

Piotrowski Jakub 21 jaar middenvelder

Jakub is een middenvelder snel en goed in de duelkracht, nog jong maar groot progressievermogen. Liet de eerste oefenwedstrijden al meteen een goede indruk na. 

Uitgaande transfers:

Thomas Buffel naar zulte Waregem
KRC betreurt het het vertrek van Thomas zeer. 

Omar Colley naar Sampdoria
Was een transfer die al een lange tijd stond te gebeuren

Schrijvers Siebe naar Brugge
De coach heeft veel gesprekken gehad met Siebe reeds vanaf december vorig jaar. Er zijn pogingen geweest om Siebe op de linkerflank te laten spelen en zo centraal te laten infiltreren maar die waren geen succes. De coach had gezien het feit dat punten broodnodig waren ook geen tijd om spelers 3 a 4 wedstrijden de kans te geven om daar te groeien. 

Siebe wou daarna ook niet meer op de flank spelen en stond enkel nog open voor de tien-positie. Gezien het gering aantal wedstrijden (wegens geen Europees) en het feit dat punten nodig waren kreeg Pozuelo telkens de voorkeur.

Er zijn nadien nog gesprekken geweest en aangehaalt dat door het Europese programma er dit seizoen wel speelkansen lagen maar Siebe zijn hoofd stond op vertrekken. De TS betreurt het vertrek.

Spelers die uitgeleend worden

Ook worden enkele spelers (Coucke en Vanzeir) uitgeleend om hen bij een club te laten groeien tot een meerwaarde voor onze A-ploeg. Dit is goed doorsproken en wel overwogen. Het is een moeilijke oefening om spelers die reeds geproefd hebben van minuten in het eerste elftal nadien bij de beloften te stallen. Dit demotiveert en ze leren er niets bij, vandaar de uitleenbeurten.

Eigen jeugd

We hebben al enkele spelers laten proeven van het hoogste niveau, ze zijn mee geweest op winterstage en nu ook op zomerstage. Maar de brug tussen onze jeugdacademie en A-ploeg is nog te groot. De groeimarge zal nog sterk omhoog moeten om hen als volledig A-kern lid te kunnen aanvaarden. Hoe hoger het niveau van de A-ploeg des te moeilijker het is om jeugd in te passen. De club wilt echter alles doen om dit te blijven garanderen. 

Bijkomende uitgaande transfers?

Elke trainer hoopt dat hij kan zeggen was het al maar september, als je in augustus een schitterende start neemt dan weet je dat er mogelijkheid bestaat dat er ploegen komen om nog spelers weg te halen. Is dus bang afwachten. De intentie is om de sterkhouders te houden.

 1. KRC en alles er rond

De parkings

De parkings zijn verhard en er zullen nog verfraaiingswerken uitgevoerd worden op en rond parkings.

Het was onmogelijk om de parkings volledig te verharden, dan moet er riolering komen en dat was niet haalbaar op deze korte periode. Het grootste probleem was echter het stappen door putten en modder. Dit is nu opgelost.

Een minpunt is dat er nu zeer hard gereden wordt, de club ging kijken om in samenspraak met de stad eventueel snelheidsdrempels te leggen.

Het A-veld

Het a veld bestaat nu uit een percentage synthetisch kunstgras, volgens de coach is de mat nog niet perfect omdat het gras nog moet aanhechten. Volgens de spelers is de grasmat vooral sneller, dit moet onze (technische) ploeg helpen om een vlottere balcirculatie te ontwikkelen en op die manier gemakkelijker stugge verdedigingen ontwrichten. 

Deze mat moet meerdere jaren meegaan.

30 jaar KRC Genk

Men is in de gangen van het stadion aan het werken rond een permanente voorstelling van 30 jaar KRC Genk

Het blauwe kunstgras

Het blauwe kunstgras geeft nu een vuile indruk. Dit komt door dat de gemalen kurk niet gelijkmatig verdeeld is, de firma heeft gegarandeerd dat ze dit opnemen en oplossen.

Europese uitmatch

De eerste Europese uitmatch in Esch, hiervoor zijn veel te weinig tickets voorradig. Men heeft aan Fola Esch gevraagd om het aantal op te trekken, dit is van 370 naar 575 gegaan, wat nog te weinig is.

Het probleem is dat het maar een heel klein stadion heeft met 2 tribunes.

De wedstrijd in Esch wordt uitgezonden door TVL. KRC Genk bekostigd de captatie zelf aangezien deze niet voorzien was door de Luxemburgers.